Kerststad Valkenburg, de Mergelgrotten en meer….

Winter Wonderland Valkenburg, Zandsculpturen

Beleef de Sprookjesachtige zandsculpturen in de Wilhelminagrot waar kunstenaars van over de hele wereld hun zandsculpturen hebben gebouwd. Laat je betoveren door de sprookjessfeer en twinkelende sfeerlichtjes. Deze sprookjessfeer gaat verder op onze kabelbaan die verlicht wordt voor een romantisch tochtje richting de Brasserie de Wilhelminatoren. Hier kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over Valkenburg. Brasserie Wilhelminatoren biedt een menukaart aan met voor ieder wat wils. Een lekker koud speciaalbiertje, een lekker stuk Limburgse vlaai of een goedwillende lunch.

De visser en de geest
We staan weer buiten

Kerst Miniaturen Mergelrijk

Het is dé must see van 2019 in Kerststad Valkenburg: een 30 meter lang, ondergronds diorama van miniaturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden. Laat je meeslepen door de ontroerende film over het kerstverhaal van de bekende Zandtovenaar en bewonder de vele kerstdorpjes met wel duizenden bewoners in winterse landschappen. De vaste collectie bevat bijzondere sculpturen, zoals een levensgroot tafereel van Rembrandts Nachtwacht, geheel uit mergel gehouwen. Geïnspireerd? Ga dan zelf aan de slag in het mergelatelier en neem een smakelijke pauze in de ondergrondse brasserie.

Handgereedschap van de mijnwerker
Webwinkel met een uniek assortiment kerstbeelden, kerststallen en heel veel materialen voor een creatieve, sfeervolle kerststal, kerstlandschap en diorama.

Over Ashtown:

Ashtown is een vrije vertaling van ‘Jiskestèd’ (Idskenhuizen) en in 1989 begonnen als ambachtelijk beeldengieterij van traditionele kerstgroepen en beelden uit de jaren 1950/ 1960. Sinds 2008 is er een webshop en is het bedrijf uitgebreid met een uniek assortiment accessoires, verlichting, miniatuur bouwmaterialen en decoratie. De exclusieve keuze aan miniaturen en benodigdheden maken het mogelijk om creatieve modelbouw – landschappen en diorama’s te creëren. Of je nu je materiaal zoekt voor het maken van een kerststal, sprookjestafereel, muizenhuis of fantasiewereld, ons aanbod is nieuwsgierig, gevarieerd en uniek! De product informatie en originele tips over hoe te knutselen, decoreren en bouwen zullen zeker inspireren.  website Ashtown

Het kerstverhaal over Jozef en Maria
Na al deze indrukken hebben wel zin in een erwtensoepje !

Dinsdag 10 December

Na het ontbijt hebben we de auto vol geladen en vertrokken we om ca. 9:30 uur richting Drachten! onderweg nog getankt en in Eindhoven zijn we nog even bij de Intratuin binnen geweest. Hier ook even koffie gedronken met wat lekkers !

We waren om 14:30 uur weer thuis