Weekendje weg naar de Kerstmarkt in Valkenburg – vrijdag 2 december t/m 4 december 2016

Ook dit jaar zijn we naar Valkenburg geweest in een warme, kerstige sfeer komen we door een bezoek te brengen aan deze unieke kerstmarkten.

Valkenburg is van zichzelf al idyllisch genoeg om er een bezoekje aan te brengen, maar met kerst verandert het stadje in het Zuid-Limburgse Heuvelland in een ware decemberdroom. Een must go voor iedere kerstmarktliefhebber. Of je nu jong of oud bent, je gaat je absoluut vermaken op de enige ondergrondse kerstmarkt in Europa.

Bijzondere kerstmarkten in Kerststad Valkenburg:

De kerstmarkt in de Gemeentegrot
De kerstmarkt in de Gemeentegrot, de grootste en oudste grot van Valkenburg, is van alle kerstmarkten die er in Europa georganiseerd worden de meest bezochte. De kraampjes van deze markt zijn opgesteld in een mooie, feestelijke setting die u direct dat typische decembergevoel geeft. Onder het genot van vrolijke kerstliedjes kunt u de cadeau’s voor onder de kerstboom bijeen sprokkelen bij onze kraampjes. Daarnaast vragen we ons af of het u zal lukken de wafelkraam zomaar over te slaan, want wie lust er tijdens het shoppen nu niet een overheerlijke wafel met chocola of slagroom?

Gemeentegrot
Vrijdagavond lekker rustig

De kerstmarkt in de Fluweelengrot

De kerstmarkt in de Fluweelengrot is misschien wel een van de meest speciale kerstmarkten in Europa. In de grot huizen meer dan 50 winkeltjes waarin allerlei verschillende regionale producten te vinden zijn. Met de feestdagen is de Fluweelengrot prachtig versierd, u waant zich heuse kerstsferen bij het wandelen door dit uniek stukje Valkenburg. De kraampjes hebben zich genesteld in de vele nissen in de grot, op deze manier wordt de kerstmarkt één met de ondergrondse hal. Terwijl u de tijd neemt om de bijzondere snuisterijen te bekijken bij de kraampjes zorgen wij ervoor dat u niks in sfeer tekort komt. Vergeet vooral niet de prachtige wandschilderingen en mergelsculpturen te bekijken. Daarnaast voert een rondgang door de gangen van de Fluweelengrot u langs een unieke achttiende eeuwse kapel, diverse stands waar kerst- en cadeauartikelen te koop zijn, stands waar ambachtelijke producten verkocht worden en een gezellige horecagelegenheid waar u op uw gemak een typische kerst-lekkernij kunt nuttigen.

Fluwelengrot

De kerstmarkt in Santa’s Village

Tijdens de donkere, maar gezellige kerstdagen kunt u ook besluiten lekker door Santa’s Village slenteren. Gedurende deze periode is het Theodoor Dorrenplein niet zomaar het Theodoor Dorrenplein meer. Het stadsplein is namelijk omgetoverd tot een heus sprookjes dorp. Op het plein is een nostalgische carrousel te vinden, live kerstmuziek te horen, houten chalets en vermaak voor kinderen in de vorm van diverse attracties. In de houten chalets, gebruikt als kraampjes voor de kerstmarkt, worden vooral een tal van kerstartikelen verkocht. Als u na al dat shoppen u maag hoort knorren, bezoekt u gewoon even een van de chalets waar etenswaar wordt verkocht. U kunt onder andere kiezen uit oliebollen, crêpes, churros en reibekuchen. Geen honger of trek, maar wel zin om iets te drinken? In de chalets zijn ook verschillende winterse drankjes te koop. Wat dacht u bijvoorbeeld van een lekker glaasje Glühwein?

De kerstmarkt Santa’s Gift Factory

Santa’s Gift Factory aan de Konijnsgracht in Valkenburg is een knusse, overdekte kerstmarkt waar 12 stands te vinden zijn waar onder meer mergelproducten en andere streekproducten te koop zijn, waar glas- en keramiekkunst, hout- en metaalkunst te bewonderen is, waar een speciale chocolaterie te vinden is en waar u oudhollands snoep kunt halen. Hoe leuk is dat? meer op www.kerststadvalkenburg.nl

Magic Sand

Stap binnen in een winters wonderlandschap. Wandelend door de gangen van de Wilhelminagroeve leiden wij u langs bijzondere zandcreaties met imponerende levensgrote figuren.. Laat je betoveren door de bijzondere kunstwerken gebouwd door kunstenaars van over de hele wereld. Duizenden lampjes en sprookjesachtige taferelen met de mooiste details komen aan je voorbij.

Roodkapje en de boze wolf
De kleine zeemeermin
Vrouwe Holle
Een muis ontmoet een muis

Hotel LeTo

In het hart van het historische stadscentrum van Valkenburg, vindt u Hotel LeTo. Valkenburg is sinds 1870 dé uitvalbasis voor mensen die houden van het Bourgondische leven. Ondanks alle fantastische reviews, waar het hotel erg blij mee is, dienen gasten rekening te houden met het feit dat Hotel LeTo een twee sterren hotel is, met een extra tintje. Met het centrum om de hoek, het Geulpark op slechts enkele minuten loopafstand, ligt alles wat Valkenburg te bieden heeft binnen handbereik. Zo vindt u bijvoorbeeld de Grotten op minder dan 300 meter afstand van het hotel. Het Station, het oudste van Nederland bereikt u binnen 10 minuten vanaf het hotel. wwww.hotelleto.nl

 

Hotel LeTo
Uitzicht op de Cauberg met de Wihelminatoren on top !
Gezellige straatje van Valkenburg
Tijd voor een lekker kom erwtensoep
Cuberg Wilhelminatoren
Lekker druk in de binnenstad van Valkenburg, veel mensen en lekker eten onder de Terrasverwarmer....
10:00 uur I Valkenburg -3 graden