Kerstmarkt in de Mergelgrotten van Valkenburg 

Ook dit jaar zijn we in Valkenburg geweest om te genieten van de Kerstmarkt in de Mergelgrotten en alles wat er nog bij hoort. 

Vrijdag 4 december om 9:15 vertrokken richting Valkenburg. Onderweg hebben we bij een tankstation de benen gestrekt en een kopje koffie gehad met daarbij een gevulde koek. Daarna weer verder. In Weert zijn we bij de MC een frietje gehad met een Mac kroket na deze maaltijd gingen we richting Valkenburg. Om 14:00 waren we op onze eindbestemming is hotel De L’Empereur aan de Grotestraat Centrum 32 in Valkenburg.

We moeten een voetgangersgebied in. Om er door te komen moet er een paaltje omlaag. Het paaltje kan het kenteken van de auto scannen en vervolgens gaat deze dan omlaag. Het kenteken hadden we overigens al tijdens de boeking al doorgegeven. meer foto klik dan hier: fotoalbum

Vrijdag 4 december 2015

Vrijdagmorgen 9:15 vertrokken richting Valkenburg. Onderweg hebben we bij een tankstation de benen gestrekt en een kopje koffie gehad met daarbij een gevulde koek. Daarna weer verder. We moeten eerst nog wat afhalen in Berlinge en Weert, een plaatje gekocht via marktplaats.In Weert zijn we bij de MC een frietje gehad met een Mac kroket na deze maaltijd gingen we richting Valkenburg. Na een rit van 333km waren we om 14:00 op onze eindbestemming.

Hotel de L’Empereur en bevindt zich aan de Grotestraat Centrum 32. We moeten een voetgangersgebied in. Om er door te komen moet er een paaltje omlaag. Het paaltje kan het kenteken van de auto scannen en vervolgens gaat deze dan omlaag. Het kenteken hadden we overigens al tijdens de boeking al doorgegeven. Toen we aankwamen eerst even inchecken. Daarna naar de kamer. Ziet er goed uit. Toen we het spul aan de kant hadden gingen we op verkenning.

 

Hotel de L'Empereur

de Fluweelengrot

We gaan eerst naar de fluwelengrot toe. Eerst een combi kaart kopen ook voor de gemeentegrot. Het was niet zo druk en waren ook snel binnen.

 

Eerst een combi kaart kopen ook voor de Fluweelengrot en de Gemeentegrot

Al met al hebben we hier een uur rond gelopen. Daarna gingen we naar de Santa’s Gift Factory. Een mergel atelier, hier worden producten gemaakt van mergel. Kerstukjes en diverse andere dingen.  Hier hebben we wat souveniertjes gekocht. Daarna hebben we koffie gedronken. Toen we de koffie op hadden gingen we naar de hotel kamer toe. We hebben de gekochte souveniers even naar de kamer gebracht. Daarna was het etenstijd. We gingen rond 18.15 uur eten. We moeten op tijd klaar wezen want de kerstparade was vanavond al ipv op 5 december.

Panorama vanaf het terras bij de kasteelruïne Valkenburg en zichtbaar de radiomast op de Emmaberg
Den Halderpark

Op 5 december is het pakjes avond en er doen veel kinderen mee met de parade en daarom hebben ze het verzet naar 4 december.  We stonden mooi vooraan de stoet zullen we maar zeggen. Het hotel waar we zitten zit mooi in de omgeving waar alles gebeurd en dus ook de parade. Laten we zeggen mooi centraal gelegen. De parade was een mooi gezicht natuurlijk. Na ca. 15 minuten was de parade al weer voorbij. Toen de parade afgelopen was gingen we nog even naar de Fluweelengrot. Even kijken hoe druk het nu is. Nou dat viel mee. We konden zo doorlopen het was niet druk. Over het algemeen waren er meer medewerkers dan toeristen. We waren ook al weer 20 minuten buiten.

Daarna nog even wat rondlopen en richting het hotel gelopen. We gaan naar het hotel toe. Nog even douchen en relaxen, morgen weer een dag en dan staat er veel op het programma 🙂

de kerst parade
20:15 uur. Het is erg stil in en bij de Fluweelengrot
Nacht foto vanaf het terras bij de kasteelruïne Valkenburg.

We gingen 7:45 van bed af en rond 8:15 gingen we ontbijten. Zag er goed uit en goed verzorgt. Rond 9:30 uur gingen we op pad. We gaan naar de Gemeentegrot toe. Toen we aankwamen was het er al lekker druk. De grot ging om 10.00 uur open maar het was er rond 9:45 al aardig druk. Maar we bleven maar lekker in de rij staan. Het wordt de komende uren lekker druk met Duitsers, Fransen, Engelsen en Nederlanders natuurlijk. O ja, de Belgen niet vergeten. Rond 10:10 uur waren we binnen en kon de loop beginnen. Het was bij sommige standjes aardig druk. Maar we kwamen er door heen. Op het eind van de gemeentegrot hebben we wat koffie gedronken en van de sfeer genoten aldaar.

De luchtvochtigheid in de grotten was er hoog, de camera lens besloeg bij aankomst in de grot. Daarna gingen we weer richting de uitgang. We waren rond 11.30 uur weer buiten. En wat zagen we toen, het was zoals we al zeiden erg druk geworden. Een hele lange rij voor de grot.

Daarna zijn we nog even bij de Santa Gift Factory geweest. Het was daar nu ook lekker druk. Daar hebben we nog een souvenier gekocht. Toen stond Mergelrijk op de planning. Hiervoor moesten we een stukje lopen. Daar aangekomen hebben we dit bezocht. Allemaal beelden gemaakt van mergel. En veel informatie over hoe en wat van het ontstaan van mergel. Was mooi om te zien. Het was tijd om wat te eten. We hebben erwtensoep met roggebrood en spek gehad. Dit was natuurlijk lekker en het vult goed.

De nachtwacht

Na onze bezoek aan het Mergelrijk gaan we naar de Wilhelminatoren. Deze staat op de Cauberg en je kan er met de auto er naar toe of met kabelbaan. Wij gingen met de kabelbaan er naar toe. Was een mooi uitzicht natuurlijk. Daar boven is een terras en een mooi uitzicht over Valkenburg. Daarna gingen we weer naar beneden toe met de kabelbaan.

Kaartje kopen voor de kabelbaan ..
Uitzicht vanaf de Cauberg op het terras bij de Wilhelminatoren

Magic Sand ‘A Christmas Story’

Beleef het échte kerstgevoel, vol magische momenten!

Tijdens de 5e editie met als nieuw thema ‘A Christmas Story’ kunnen bezoekers bijzondere zandcreaties met imponerende levensgrote figuren, die elk een stukje kerstverhaal vertellen bewonderen. Deze zandsculpturen zetten aan tot nadenken…  Door de combinatie van fraaie zandsculpturen, de sfeervolle verlichting en prachtige muziek ontdekken bezoekers in deze feeërieke kerstgrot het echte kerstgevoel! 

Nu naar Magic sand. Hier wordt een thema uitgebeeld. In de gangpaden naar de grote beelden werd het verhaal van Scrooge (Christmas Carol) uitgebeeld. Daarna kwam je in het centrum een grote ronde hal waar het kerst verhaal werd uitgebeeld.

de 5e editie met als nieuw thema 'A Christmas Story' - De engel Gabriel verschijnt aan Maria.
Jozef in zijn werkplaats
De ster boven Bethlem
Het kindeke Jezus

Toen we dit bezocht hadden gingen we nog even shoppen. Diverse souvenirs gekocht en daarna gingen we naar de kamer toe van het hotel. Daar hebben we de souvenirs achter gelaten en hebben we wat fruit gehad. Daarna was het tijd om wat te eten. We hebben een pizza gehad met wat drinken. Was lekker natuurlijk. Daarna zijn we nog even naar de Gemeentegrot geweest. We konden nu gewoon doorlopen en het was niet druk. We konden gezellig en normaal doorlopen. Rond 20:15 waren we weer buiten.

een lekker Limburgse wafel kopen voor later op de avond

Hierna nog even rondgelopen en zijn we richting hotel kamer gegaan. Daar hebben we even gedoucht en het spul alvast wat opgeruimd. Wat tv gekeken. En toen op bed.

Zondag 6 December 2015

Vanmorgen weer opgestaan om 7:45 uur, na het ontbijt terug naar de kamer en uitgecheckt om 09:45 uur vertrokken. Vandaag gaan we eerst even naar Veghel de thuis basis van JUMBO supermarkten. Na Breda en Amsterdam is nu ook in Veghel een Jumbo Foodmarkt aan de Noordkade geopend. Deze nieuwe, bijzondere winkel heeft maar liefst een vloeroppervlakte van 3600 m² en je kan zelf scannen.

In Veghel waren we om 10:45 uur, eerst even boodschappen gedaan en daar ook een bakje koffie gedronken. We moeten nu nog 200 km rijden. Al met al een geslaagd en mooi weer weekend gehad en geen storm gehad zoals in Friesland.

Nog 200 km te gaan en dan zijn we thuis