“Welkom in een wonderbaarlijke miniatuurwereld van Luville. De rijkgedetailleerde huisjes, figuren en accessoires zijn betoverend om naar te kijken. En verslavend om te bouwen en ieder jaar weer uit te breiden. Of het nu om een enkel huis gaat, om een straat of een klein dorp, deze miniaturen zorgen voor groots genieten. Exclusief voor Edelman ontworpen en met veel zorg en liefde vervaardigd uit onder andere porselein. Er zijn drie dorpen verkrijgbaar, tal van huizen en figuren, collectibles zoals sneeuwballen en muziekdozen en leuke starterkits. En zelfs in de schitterende verpakking is Luville al een lust voor het oog.” aldus Edelman B.V.

Luville is een exclusief merk van Edelman B.V. uit Reeuwijk (NL), de producten zijn van hoge kwaliteit, worden door Edelman zelf ontworpen en ze zijn zelf verantwoordelijk voor de productie. Voor het ontwerpen van de Luville huisstijl en verpakkingen schijnen ze hetvideo zelfde reclamebureau als de Efteling te gebruiken. Met ieder jaar nieuwe uitbreidingen om uit te kiezen, is het moeilijk om niet verslaafd te raken aan de decoratieve authentieke Europese miniatuurdorpjes met de gedetailleerde realistische huisjes en figuren van Luville Collectables melden ze bij Edelman.

De naam Luville is een combinatie van 2 woorden namelijk het Latijnse “Lumen” (wat “Licht” betekent) en het franse “Ville” (stad) .Als je dit vrij vertaalt betekent het “verlicht stadje”.

Het product

Luville is onder te verdelen in drie onderdelen, the Originals (De dorpen Schneewald, Molendam en Ville de Reidy in de bekende bruine verpakking), the collectors (muziekdozen en de waterglobes in blauwe verpakking) en the Specials (de kleinere complete stukken met animaties, hele dorpjes in één stuk, dit zijn goedkopere complete stukken en de ontwerpen en productie hiervan wordt uitbesteed maar met de kwaliteit van Luville, in de rode verpakkingen).

De Originals worden in Reeuwijk door eigen onderwerpers bedacht, getekend en uitgewerkt. Zo zijn zij in de auto gestapt om in Nederland diverse foto’s van huizen en omgevingen te gaan maken voor nieuwe item’s. Naar Zuid Duitsland voor Schneewald en naar de Elzas in Frankrijk en Luxemburg. Hier worden tekeningen van gemaakt en uitgewerkt waar alle kanten van de huisjes en sceneries opstaan. Deze tekeningen gaan naar de fabrikant, zij gaan daar een item van maken, deze worden dan eerst kleurloos gekeurd door de ontwerpers van Edelman. Na goedkeuring en soms enige aanpassingen er aan gegeven te hebben, worden zij op kleur gemaakt om dan voor de tweede keer gecontroleerd te worden door de ontwerpers. Voordat ze de productie in kunnen

Alle porseleinen huisjes en polystone figuren worden met de hand gemaakt, met een ongekend oog voor detail. Er zijn veel accessoires om uit te kiezen, onder meer uit landschaps elementen, straat materiaal, lantaarns en bomen, waarmee u een knusse kleine wereld kunt bouwen. Of u nu een kleine straat wilt bouwen of een heel dorp, Luville heeft altijd prachtige scènes met een origineel en creatief tintje. Met de dorpen van Luville waan je jezelf in het Europa van vroeger!

Vanaf 2011 richt Luville zich volledig op drie thema’s. De typische Franse berggemeenschap Ville de Reidy, wintersport resort Schneewald en het prachtige traditionele Nederlandse dorpje Molendam. 

Meer info vind je op Minidorp Nederland

Foto: kerstdorp overzicht 2014
Foto: kerstdorp overzicht 2015
Foto: kerstdorp overzicht 2016, onder de salon tafel..