Dickensville is een merk wat zich tot 2009 niet echt richtte op een thema, in feite werden de Dickensville huisjes massaal gemaakt in de Noma fabrieken en daar, in tegenstelling tot eerder genoemde merken, uitgezocht door de inkopers. De huisjes van Noma waren vaak kopieën van de anderen maar goedkoper uitgevoerd, hoewel de laatste jaren deden ze qua details niet veel meer onder voor hun grote voorbeelden. Met de Noma fabriek is de afspraak mogelijk om als importeur een eigen verpakking om de huisjes te krijgen. Zo heeft importeur PeHa dus “Dickensville by PeHa” exclusief voor Europa, maar zijn er bijvoorbeeld huisjes uit dezelfde fabrieken onder de naam Dickens Keepsake, Intratuin X-mass en Charlesville op de markt. 

Dickensville Collectables

Dickensville Collectables is het eigen merk van Peha en richt zich voornamelijk op het middensegment van de kerstdorpen markt. Het Dickensville classic assortiment bestaat uit een brede selectie verlichte miniatuur huisjes. Variërend van kerkjes tot sfeervolle huisjes met een leuk inkijktafereeltje.

Dickensville Elfsteden series

In 2010 echter was er een verandering gaande en heeft de firma PeHa in Sneek besloten om een eigen lijn te gaan ontwikkelen onder het Dickensville label. Een serie die kwalitatief niet meer onder doet voor de grootste concurrenten, gebaseerd op de elf steden tocht; Dickensville Elfsteden Series©. Een schitterende serie bestaande uit porseleinen huisjes (met verlichting) en kunststof accessoires uit de Friese elfsteden of die te maken hebben met de tocht der tochten: ‘De Friese Elfstedentocht’. Alle huisjes zijn gebaseerd op bestaande huisjes en gebouwen uit de elf Friese steden. De grote kerk, het stadhuis uit Bolsward, het Planetarium, de Watertoren of de Oldehove? Ze zijn allemaal in miniatuur verkrijgbaar.

Al jaren maakt men met kerst schitterende kerstdorpjes, met huisjes en accessoires. Het voordeel van de Elfstedenserie is dat deze serie het hele jaar kan blijven staan, omdat je Dickensville_Slotenhet hele jaar door kan werken aan je eigen Elfstedenroute of stad en dit kan aankleden met in de winter bijvoorbeeld sneeuw en zomers met gras of mos. Door het succes van deze Dickensville Elfstedenserie 2010, die bestond uit 17 porseleinen huisjes en 27 accessoires is deze serie jaarlijks ruim uitgebreid met heel veel nieuwe Elfstedenhuisjes en zijn er maar liefst meer dan 100 schitterende Dickensville accessoires bijgekomen.

Het product


Net als de andere grote merken worden de huisjes van Dickensville gemaakt van porselein en de figuurtjes van polystone. Veel huisjes hebben een inkijkje ( scene van binnen ). De huisjes zijn allemaal voorzien van een lampje met stekker met een uitsparing om het snoer netjes weg te werken. Sommige gebouwen zoals bijvoorbeeld de Sneker Waterpoort heeft zelfs 2 lampjes, zodat beide torens goed verlicht worden. De ingang voor de lampjes zitten aan de onderkant zodat het gebouw ook rondom toonbaar is. Ook zijn er vele accessoires met het thema: zoals het beroemde Elfstedenbeeld of het bekende bruggetje van Bartlehiem en natuurlijk mag de koek en zopie niet ontbreken. In de Elfsteden serie herkent men ook echte gebouwen uit het mooie Friesland. De ontwerpers uit sneek laten zich inspireren door bestaande gebouwen langs de Elfsteden route en passen deze enigszins aan zodat de productie vergemakkelijkt wordt om deze daadwerkelijk uit te voeren. In Hong Kong worden daarna de eerste modellen gemaakt en volgt er een over en weer communicatie totdat het uiteindelijke resultaat gereed is voor productie. Inkopers kunnen dan tot Maart hun collectie uitzoeken op diverse beurzen en in de showroom in Sneek, waarna zij in september hun handel geleverd krijgen, ruim op tijd voor de Kerstshows. Meer info vind je op Minidorp Nederland

Klik in het menu voor de desbetreffende onderdelen, veel kijk plezier

Foto: kerstdorp overzicht 2016
Foto: kerstdorp overzicht 2017
Foto: kerstdorp overzicht van 2017